"
Muzika zbližava ljude

Pridružite se Mayi Sar i postanite donator Fonda za Srednju muzičku školu u Tuzli.  Time ćete pružiti podršku mladim muzičkim talentima iz Bosne i Hercegovine da se bave svojim pozivom i da tako doprinesu kulturnom razvoju naše zemlje!

Cilj projekta
S ciljem pružanja kontinuirane finansijske podrške za rad i razvoj Srednje muzičke škole u Tuzli, proslavljena bosanskohercegovačka muzičarka i kantautorica Maya Sar je u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice podržala osnivanje namjenskog fonda za prikupljanje sredstava u korist ove ustanove. Otvaranjem ovog Fonda, Maya Sar i drugi zaljubljenici muzike i donatori fonda, žele ohrabriti mlade muzičke talente u njihovim naporima da se kvalitetno muzički obrazuju, da ostaju u svojoj državi i budu nosioci razvoja kulture u Bosni i Hercegovini. Pridružite im se i Vi!
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 2.000,00 KM

Prikupljeno: 600,00 KM

Izazov

JU Srednja muzička škola “Čestimir Mirko Dušek” je jedina ovakva ustanova na području TK i trenutno radi u teškim uslovima jer je smještena u privremenim prostorijama jedne od osnovnih škola u Tuzli, s obzriom da je stara škola u zoni tonjenja, postala neuslovna za rad. Dodatno, škola se svakodnevno suočava sa nedostatkom sredstava za održavanje instrumenata, za učešće na važnim međunarodinim takmičenjima, dodatnim edukacijama za talentovane učenike, ali i nastavnike koji moraju i žele uvoditi savremene metode rada sa muzičkim talentima. Ovakvi uslovi rada otežavaju kvalitetno izvođenje nastave.
Rješenje

Fond je osnovan sa namjerom da se udružene donacije usmjere na podršku aktivnostima i projektima za unapređenje kvalitete obrazovanja u JU Srednja muzičke škole „Čestimir Mirko Dušek“ Tuzla. Fondacija se obavezuje da će prikupljena sredstva u korist ovog Fonda, distribuirati na ime potreba Korisnika, na osnovu projektnog zahtjeva za podršku od strane Korisnika. Odluku o dodjeli sredstava donosi tročlana Komisija sastavljena od jednog predstavnika donatora, Fondacije i škole. Visina podrške Srednoj muzičkoj školi će direktno zavisiti od iznosa prikupljenih finansijskih sredstava u Fondu, tokom jedne fiskalne godine.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Muzika zbližava ljude. Muzika je i čudotvorna jer nam popravlja raspoloženje, pomaže u razvoju inteligencije, pa čak nam i ublažava bolove. Upravo iz ovih razloga, želja Maye Sar i drugih donatora Fonda je da proširimo krug prijatelja i donatora ovog Fonda kako bi kontinuirano pružali podršku mladim muzičkim talentima koji nam pomažu da nam svakodnevnica bude oplemenjena lijepom muzikom i dobrim raspoloženjem. Na ovaj način svi zajedno doprinesimo razvoju kulture i pozitivnih ljudskih vrijednosti u našoj Bosni i Hercegovini!

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Maya Sar i drugi donatori Fonda vas pozivaju da investirate u razvoj mladih muzičkih talenata koji svojim sviranjem oplemenjuju naša srca i živote.  Sve donacije, bez obzira na iznos, će biti udružene i usmjerene za obnovu instrumenata i učešće naših muzičkih talenta na međunarodnim takmičenjima i predstavljanju svoje zemlje u najboljem svjetlu.

600,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2112 dana
30.00% Complete
To je 30.00% od cilja od 2.000,00 KM
Do cilja je potrebno prikupiti još 1.400,00 KM