"
Podrška ranjivim grupama
Fondacija "LAILA" - “Didaktička igračka i knjiga = umanjena roditeljska briga”

Realizacijom projekta “Didaktička igračka i knjiga = umanjena roditeljska briga” omogućio bi se jednak pristup resursima kako djeci sa poteškoćama tako i njihovim roditeljima i stručnim saradnicima sa područja Brčko distrikta BiH. Uz online kartoteku sa detaljnim opisom i uputama za pravilno terapeutsko korištenje didaktičkog materijala roditelji bi mogli samostalno raditi na razvoju svoje djece.

Cilj projekta
Cilj projekta je formiranje “Didaktoteke” i omogućavanje djeci sa poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima, asistentima u nastavi, nastavnicima, stručnim saradnicima dostupnost didaktičkog materijala i stručne literature koja je neophodna u najvažnijoj fazi razvoja djeteta. Ovim projektom intenzivirao bi se individualni rad roditelja i djeteta kod kuće uz stručno savjetovanje terapeuta.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 10.027,00 KM

Prikupljeno: 10.682,23 KM

Izazov

Veliki broj djece sa poteškoćama u razvoju zajedno sa svojim roditeljima, veliki dio svog djetinjstva provode na bolničkim tretmanima i u Centru za mentalno zdravlje Brčko distrikta BiH. Zbog povećanih troškova brige i usluga potrebnih djeci s invaliditetom, roditeljima djece s invaliditetom, kao i čitavim porodicama koje imaju djecu s invaliditetom, prijeti siromaštvo. Brojne su teškoće u vezi s nedostatkom sredstava za određena didaktička pomagala. Zbog izostanka pomoći državnih institucija djeci i roditeljima djece s invaliditetom takva pomagala najčešće nisu dostupna.
Rješenje

Nabavkom didaktičkog materijala omogućio bi se jednak pristup resursima kako djeci sa poteškoćama tako i njihovim roditeljima, stručnim saradnicima sa područja Brčko distrikta BiH. Uz online kartoteku sa detaljnim opisom i uputama za pravilno terapeutsko korištenje didaktičkog materijala roditelji bi mogli samostalno raditi na razvoju svoje djece. Pravovremeno savjetovanje i pružanje podrške, prije svega roditeljima, u velikoj mjeri smanjuju roditeljske brige i stres. Ovaj specijalizirani kabinet bi bio zasnovan na principu biblioteke gdje bi roditelji po ličnom zahtjevu ili nakon razgovora sa terapeutom dobili preporuku za didaktički materijal i literaturu. Kvalitet života minimalno 30 djece sa teškoćama u razvoju i njihovih roditelja će biti znatno poboljšan.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13, ili putem banke, na račun 338 440 22525810 91 kod UniCredit Bank BiH d.d.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Uplate Direktno na transakcijski račun Fondacije “Laila” br.  1610000139970041 kod Raiffeisen Bank dd BIH Sarajevo.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Otključajmo vrata ka boljoj budućnosti!

Realizacijom ovog izuzetno važnog projekta, doprinijet ćemo promjeni kvalitete života djece sa poteškoćama u razvoju, njihovih roditelja i staratelja.

Ali to je samo početak. Ovaj projekt također će pružiti jedinstvenu mogućnost za kontinuirano usavršavanje nastavnika, asistenata, stručnih saradnika i svih onih koji su posvećeni ovoj nesebičnoj misiji. Kroz savjetovanje i korištenje resursa specijaliziranog kabineta, otvorit ćemo vrata ka neizmjernom potencijalu.

Ova inicijativa ne samo da će podržati trenutne potrebe, već će i postaviti temelje za održivi napredak, stvarajući prostor za kontinuiran rast i razvoj. Ujedinjeni u cilju, stvaramo svijet u kojem svako dijete ima pravo da zasija, a ljubav i podrška postaju neiscrpni izvori snage. Neka ova vizija inspiriše i otvara nova poglavlja nade i mogućnosti za sve nas.

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Doniraj za igračku i knjigu i smanji roditeljsku brigu! Nabavkom knjiga i edukativnih, didaktičkih igračaka i pomagala za djecu sa poteškoćama u razvoju omogućimo im lakši i brži razvoj, a roditeljima pružimo mogućnost da i bez prisustva stručnih osoba kvalitetno provode vrijeme sa svojom djecom.

 

 

10.682,23 KM
Donirano od 74 donatora za 80 dana
106.53% Complete
To je 106.53% od cilja od 10.027,00 KM
Uspješno završen