"
Obrazovanje i cjeloživotno učenje
Renoviranje krova u Područnoj školi Lisovići, Srebrenik

Lokalni volonteri i filantropi iz Srebrenika, žele nastaviti sa rekonstrukcijom krova u  Područnoj školi Lisovići kako bi se poboljšali uslovi za odvijanje nastave. Saniranjem krova škole biti će povećana sigurnost objekta kako za najmlađe tako i za nastavnike i ostale korisnike škole.

Cilj projekta
Ovim projektom želimo da saniramo krov škole, odnosno, da stari crijep zamijenimo novim limenim krovom, pošto postoji vjerovatnoća da usljed čak i blažeg zemljotresa može doći do urušavanja krova i rušenja dimnjaka u unutrašnjost objekta, pa bi realizacijom ovog projekta također stvorili bolje uslove za rad učenika (planirana je adaptacija unutrašnjosti škole i izgradnja unutrašnjih toaleta uz izgradnju mokrih čvorova).
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 3.762,50 KM

Prikupljeno: 3.766,00 KM

Izazov

Škola je sagrađena davne 1952. godine i nema betonske ploče, stubove, vijenac, niti ostale osnovne elemente kvalitetne građevinske konstrukcije. Čak i jača kiša stvara ozbiljne probleme u nastavi. P.Š. Lisovići je jedna od rijetkih škola koja još uvjek ima neispravan vanjski WC a u zbornici škole se nalaze po zdravlje opasne vinil-azbestne podne ploče koje su odavno izbačene iz upotrebe u zapadnim evropskim zemljama.
Rješenje

Projektne aktivnosti će biti realizirane kroz organizaciju radnih akcija i koordinaciju na terenu sa volonterima, radnicima i građanima, kroz saradnju sa drugim fizičkim i pravnim licima i biti će realiziran u skladu sa vremenskim prilikama, po mogućnosti u ljeto 2020.godine.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Učešćem većeg broja stanovnika, fizičkih i pravnih subjekata iz Srebrenika u cilju što bolje implementacije i uspješnosti projekta zamjeniti će se stari crijep limenim krovom, olucima i ugrađeni svi ostali potrebni materijali, kako bi objekat bio siguran za odvijanje nastave u dužem periodu. Napraviti će se uštede u peletu i smanjti će se aerozagađenje okoline. Uklanjanjem starog dimnjaka i izgradnjom novog, sam objekat će biti stabilniji i stvoreni će biti bolji i sigurniji uslovi za implementaciju odgojno - nastavnog procesa za najmlađe.

Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Pomozite Renoviranje krova u Područnoj školi Lisovići, Srebrenik

3.766,00 KM
Donirano od 7 donatora za -43998 dana
100.09% Complete
To je 100.09% od cilja od 3.762,50 KM
Uspješno završen