"

Za početak dovoljno je da kliknete na link Prikupljaj donacije i popunite neophodna polja za kontrolna pitanja i potvrdite da se slažete sa pravilima korištenja. Nakon toga unesite naziv vaše organizacije i slijedite dalje upute za popunjavanje podataka i registraciju.

Administratorski tim Fondacije tuzlanske zajednice će pregledati i validirati vašu aplikaciju ili projekat prije zvaničnog lansiranja u javnost.

Vaši donatori će vas pronaći i pružiti vam podršku a vaš projekat je sada postao prepoznatljiv u lokalnoj zajednici ali i globalno. Na ovaj način vaš projekat i ideja će se lakše ostvariti.

Nakon lansiranja vašeg projekta dijelite svoju priču preko društvenih mreža i ostalih medija, objavljujte izvještaje i gradite povjerenje i dugoročne odnose.

Vaša kampanja prikupljanja sredstava za projekat će uglavnom ostati aktivna na neodređeno vrijeme dok se ne ispuni cilj kampanje.

Administratorski tim Fondacije tuzlanske zajednice će donijeti konačnu odluku o vremenskom trajanju kampanje u konsultaciji sa kreatorom kampanje, dotičnom OCDa.

Iako je glavni cilj kampanje ili projekta prikupiti potrebna finansijska sredstva za realizaciju projekta, Fondacija tuzlanske zajednice neće samostalno prekidati kampanju bez da smo vas upoznali sa tom činjenicom. Ukoliko želite nastaviti prikupljati novac zajedno ćemo dogovoriti nastavak kampanje.

Uslugu mogu koristiti samo transparentne i registrovane organizacije civilnog društva (OCD). Svaka organizacija koja želi koristiti uslugu mora proći postupak registracije i potpisati ugovor o posredovanju s Fondacijom tuzlanske zajednice. Tokom registracije, mi kontrolišemo je li organizacija u skladu sa svim obaveznim zahtjevima i da li izdaje svoje godišnje izvještaje.

Nakon uspješne registracije, svaka OCD-a dobija vlastiti profil. To omogućuju da OCD-a definiše svoje projekte, kampanje koje treba lako postaviti na svoje web stranice.