"

Fondacija tuzlanske zajednice savjesno rukuje svim donacijama i redovno informiše donatore i javnost o distribuiranim grantovima, bilo da se radi o podršci postojećim fondovima, uspostavljanju novih fondova ili podršci našem radu. 

Kod nas nema skrivenih troškova. Grupnim finansiranjem možete obezbijediti podršku za svoje ideje mnogo brže i više nego tradicionalnim fundraisingom.

Prilikom vođenja vaše kampanje, možete se osloniti na nas za podršku i sve vrste stručnih savjeta.

Sve informacije se redovno objavljuju u našim redovnim godišnjim izvještajima i podliježu nezavisnoj finansijskoj revizorskoj kontroli na godišnjem nivou.

Kako bi proces donošenja  odluka bio transparentan i kako bi  odgovorio na potrebe i probleme građana, FTZ  je uključila građane u odlučivanje unutar nezavisnih komisija za dodjelu grantova imenovane od strane Upravnog odbora FTZ-a.  Članovi komisija su volonteri, građani različitih zanimanja, profesija, uzrasta i spola koji dobrovoljno sudjeluju u donošenju odluka i odlučivanju u dodjeli sredstava.  Liste članova/ica komisija FTZ-a za imenovanje i opunomoćenje od strane UO FTZ-a za donošenje odluka o podršci iz sljedećih fondova se transparentno objavljuju i ažuriraju na web stranici FTZ-a svake godine. 

Fondacija tuzlanske zajednice već 15 godina razvija programe podrške organizacijama civilnog društva, pokreće posebne inicijative i projekte, te razvija filantropiju i pruža usluge donatorima. 

Ako i Vi želite postati donator FTZ-a, izaberite Fondaciju tuzlanske zajednice za svog dugoročnog partnera i budite sigurni da će Vaša donacija napraviti pozitivne promjene u životima lokalnih ljudi i u zajednicama do kojih Vam je stalo.