Doniraj.ba je nevjerovatno jednostavan alat za prikupljanje sredstava on-line putem za projekte koje vam najviše znače. U najkraćem roku, za svega nekoliko sati, kreirati ćete kampanju prikupljanja sredstava i podijeliti sadržaj sa ljudima koji su vam bitni.

Doniraj.ba koristi najsavremenije tehnologije enkripcije plaćanja. Plaćanja putem interneta za donatora su sigurna i novac je pohranjen sigurno.

Trenutno na Doniraj.ba je moguće vršiti plaćanje putem poznatog servisa PikPay.

Svaki donatorski fond ili projekat mora zadovoljiti kriterije donatorskog fonda ili projekta.

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) će organizirati sastanke sa donatorom/ima ili ovlaštenim savjetnicima fondova kako bi se izvršio odabir projekata za podršku.

FTZ će potpisati Ugovor o donaciji sa odabranim korisnicima, te vršiti monitoring i izvještavanje o njihovoj realizaciji i uticaju na krajnje korisnike i zajednicu.

FTZ će prema želji donatora, organizirati posjete podržanim projektima za donatore.

FTZ će prema želji donatora, promovirati projekte i fond i investirati kapital fonda.

FTZ će izvjestiti o stanju fonda na godišnjem nivou te osigurati finansijsku reviziju godišnjeg poslovanja FTZ.

FTZ će pozvati donatore na godišnje sastanke i druge aktivnosti Fondacije.

FTZ će dostaviti godišnje izvještaje i novosti iz Fondacije u kojima su predstavljani fondovi i donatori, te prezentirani efekti ulaganja u razvoj lokalne zajednice.

Liste podržanih projekata se kontinuirano javno objavljuju a dostupne su i sve liste iz ranijih godina.

Aplikacione forme, Evaluacione forme realizovanih projekata, Upute za popunjaavnje aplikacije,  Izvještajni obrasci, Kriteriji i Pozivi na aplikacije i akcije te Uspješne priče u zajednici se objavljuju javno na web stranici FTZ.