"
Obrazovanje i cjeloživotno učenje
Zajedno do ljepše i sigurnije škole u Prokosovićima

JU OŠ „Prokosovići“, Općina Lukavac, je sagrađena davne 1971. godine, a od tada nisu vršena nikakva značajna ulaganja u rekonstrukciju iste. Školu pohađa 289 učenika, raspoređenih u 17 odjeljenja.

Cilj projekta
Cilj vog projekta je omogućiti normalne uslove za izvođenje nastave za učenike u OŠ "Prokosovići". U ovoj godini cilj je zamjena stolarije na cijelom objektu škole, dok se završna faza radova odnosi na utopljavanje objekta i fasaderske radove te zamjenu krova iznad fiskulturne sale. Kako se radi o velikim zahvatima koji iziskuju i vrijeme i znatna finansijska sredstva radovi se izvode parcijalno te je se već krenulo sa zamjenom stolarije čija je ukupna vrijednost cca 40.000,00KM.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 9.000,00 KM

Prikupljeno: 0,00 KM

Izazov

Krov škole je pokriven azbestnim pločama i prokišnjava, stolarija je dotrajala, a u zimskom periodu se zbog toga gubi znatan dio toplotne energije gdje se u toku grejne sezone potroši i do 100 tona uglja za zagrijavanje i tako dodatno zagađuje okolina. Upravo zbog svega navedenog ugroženi su uslovi za normalno odvijanje nastave.
Rješenje

Stvoreni su uslovi za kvalitetnije provođenje nastavnog procesa u OŠ Prokosovići u toplim, suhim i sigurnim učionicama uz velike uštede i smanjenje zagađenja okoline.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice i donacije građana zamjenjena je stolarija na dvije učionice (6.004,00KM), a u toku su zagovaračke aktivnosti usmjerene na prikupljanje sredstava za zamjenu stolarije na ostalim učionicama.

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2286 dana
Do cilja je potrebno prikupiti još 9.000,00 KM