"
Podrška ranjivim grupama
Za moje sretnije djetinjstvo

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa d.o.o. Menprom i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pokrenula je inicijativu pod nazivom „Za moje sretnije djetinjstvo“ s ciljem prikupljanja 50.000,00 KM za obnovu prostorija u kojem boravi 13 štićenica Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Prostorije, koje čini prostrana dnevna soba sa trpezarijom, 6 spavaćih soba sa pripadajućim toaletima i 2 lođe, nalaze se u jako lošem stanju i nisu dostojni sretnog i zdravog djetinjstva.

Cilj projekta
Adaptacijom prostora 257 m2 u kojem boravi 13 štićenica JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli stvorili bismo normalne uslove za život i razvoj djece koja nisu rođena pod sretnom zvijezdom. Iako ne mogu uživati sve blagodeti porodice, Dom je za njih sigurno utočište i krov nad glavom. Adaptacijom jednog krila Doma, koji se sastoji od prostranog dnevnog boravka sa trpezarijom, 6 spavaćih soba sa pripadajućim toaletima i dvije lođe, djeca koja borave ovdje dobili bi normalne životne uslove, čime bi se stvorili preduslovi za njihov normalan rast i razvoj. Pored renoviranja životnog prostora projekat ima za cilj namještanje prostorija adekvatnim namještajem, posteljinom, te dodatnom kupaonskom opremom.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 50.000,00 KM

Prikupljeno: 55.369,50 KM

Izazov

U društvu koje je i samo u lošem socio-ekonomskom stanju, djeca bez roditeljske skrbi nalaze se na marginama. Potrebno je uložiti još dosta napora kako bi svakom djetetu bez adekvatnog roditeljskog staranja bilo omogućeno da živi, raste i razvija se u porodičnom okruženju punom ljubavi. Iako mnogi segmenti ovog problema nisu u našim rukama, ono što kao zajednica možemo učiniti je da život takav kakav imaju, zajedno učinimo boljim i ljepšim. Alternativa ne postoji, jer čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima i može. U ovim prostorijama trenutno ima dosta vlage, puknute su vodovodne cijevi, dotrajale elektro instalacije, zahrđali radijatori, što uveliko otežava život i djeci. Budući da se radi o prilično velikom novčanom iznosu, jedino zajedničkim snagama i ujedinjeni u dobru možemo pomoći.
Rješenje

Adaptacijom ovih prostorija stvorili bi se adekvatni životni uslovi za 13 štićenica Doma, što bi im pomoglo u ispunjavanju svakodnevnih školskih i životnih obaveza.  Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18 

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:   Pozorišna 13, Tuzla

Dugoročni utjecaj/rezultati

Pored očitog, funkcionalan i lijep dom doprinio bi osjećaju pripadnosti, pokazao štićenicima Doma kako ipak nisu sami i da građani misle na njih. Dobrobit djece treba biti zvijezda vodilja našeg moralnog kompasa.

https://dzdtuzla.ba/

 

Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Omogućimo sretnije djetinjstvo djeci iz Doma bez roditeljskog staranja. Donirajte bilo koji iznos i pomozite adaptaciju prostorija u kojima borave djeca.

55.369,50 KM
Donirano od 221 donatora za 71 dana
110.74% Complete
To je 110.74% od cilja od 50.000,00 KM
Uspješno završen