"
Za igru i graju podržimo malu raju

Dječija igrališta su mjesta stimulacije, radosti i ushićenja, stoga Fondacija tuzlanske zajednice, uz podršku prijatelja, donatora i filantropa, želi realizirati kampanju „Za igru i graju podržimo malu raju“ kako bi zajedničkim snagama obnovili dječije igralište koje se nalazi ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Cilj projekta
Donacijama ćemo omogućiti kupovinu novih ljuljaški i tobogana i od odlaska na Kliniku napraviti avanturu jer ćemo malim pacijentima dati mjesto za igru i učinili njihovu posjetu i boravak u Klinici opuštenijim, bezbrižnijim i veselijim. Za realizaciju projekta „Za igru i graju podržimo malu raju“ potrebno je obezbijediti minimum od 16.275,00 KM. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike, u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos realizaciji ovog projekta. U slučaju da u toku kampanje se ostvari finansijski cilj, te budu prikupljena veća finansijska sredstva od 16.275KM koliko iznosi minimalni cilj, ista će biti utrošena isključivo u istu namjenu tj u nabavku dodatnog mobilijara za adaptaciju dječijeg igrališta. Udruženim donacijama donosimo osmijeh na dječija lica stoga su sve donacije jednako vrijedne. Donirajte i učinite djeci i njihovim roditeljima boravak na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla što ugodnijim.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 16.275,00 KM

Prikupljeno: 29.356,07 KM

Izazov

Ispred Klinike trenutno se nalazi malo dječije igralište sa jednim toboganom i dvije ljulje kojem je zbog dotrajalosti neophodna adaptacija. Udruživanjem zajedničkih resursa i podrškom omogućili bismo zamjenu postojećeg mobilijara i obogatili sadržaj igrališta te prilagodili ga različitim uzrastima pacijenata/djece. Na dnevnoj bazi Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se liječe djeca uzrasta 0 do 15 godina, posjećuje na stotine djece koja dolaze sa područja Tuzlanskog kantona i šire. Djelatnost klinike za dječije bolesti je bolničko liječenje na nivou sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite kroz dijagnostiku, tretman, hirurško liječenje i zdravstvenu njegu pacijenata. Osim dijagnostikom i liječenjem uposlenici Klinike se bave i prevencijom oboljenja u dječijoj dobi kroz promociju dojenja, zdrave ishrane, zdravih životnih navika. Također, u Klinici se nalazi i savjetovalište za dijabetes, škola astme te pruža mogućnost primjene monoklonskih antitijela. U preventivnoj djelatnosti posebno mjesto zauzima Laboratorij za rano otkrivanje urođenih metaboličkih bolesti, koji je referentni centar za Federaciju BiH.
Rješenje

Pozivamo vas da se uključite u kampanju kako bismo zajedničkim snagama obnovili igralište za djecu.

Svim preduzećima i učesnicima kampanje, Fondacija će omogućiti željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice ili uplatom na žiro račun Fondacije tuzlanske zajednice.

 

Uplate iz BiH BAM račun: 

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo 

 

Devizni račun:

1941041108201281 ProCredit Bank

Swift: MEBBBA22XXX

 

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:   Pozorišna 13, Tuzla 

NAPOMENA: U slučaju da se u okviru kampanje premaši iznos od 16.275KM  koliko iznosi minimalan cilj, sva dodatna sredstva će biti utrošena isključivo u istu namjenu tj u adaptaciju dječijeg igrališta i nabavku mobilijara za isti.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Dobrobit svakog djeteta je zajednički interes svakog društva!

U proteklim godinama, osoblje Klinike je s ciljem poboljšanja uslova za svoje pacijente realiziralo veliki broj aktivnosti koje su realizovane upravo uz pomoć i velikodušnost donatora koji se odazovu pozivu za pružanje brze i učinkovite podrške. Time su dokazali da u svom radu poštuju princip društveno odgovornog poslovanja, da suosjećaju sa djecom i porodicama koje posjećuju Kliniku, te da im žele pružiti što udobniji smještaj i okruženje tokom boravka u bolnici. 

 

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

29.356,07 KM
Donirano od 74 donatora za 53 dana
180.38% Complete
To je 180.38% od cilja od 16.275,00 KM
Uspješno završen