"
Podrška ranjivim grupama
Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!

Kombi Gorske službe spašavanja - Stanica Sarajevo potpuno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nedavno, a za pravovremeno djelovanje i spašavanje ugroženih ljudi na terenu trebaju novo vozilo, što prije.

Cilj projekta
Realizacijom projekta “Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!” omogućili bismo kupovinu terenskog kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života. U saobraćajno nesreći, kombi Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo potpuno je uništen i onemogućeno im je pravovremeno djelovanje na terenu. Pomoć unesrećenima i spašavanje ljudskih života sa nepristupačnih terena ovise upravo o njihovom brzom djelovanju na terenu, a prijevoz spasilaca je ključna uloga njihove misije.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 55.000,00 KM

Prikupljeno: 24.964,00 KM

Izazov

Gorska služba spašavanja je prva na terenu u slučaju nesreće na nepristupačnim dijelovima - na planini, na skijalištu ili žičari, na brzim vodama, ili na visokim i nepristupačnim konstrukcijama. Njihov zadatak je da povrijeđenom pruže prvu pomoć i transportuju ga što brže do dijela na kojem ga Hitna pomoć može preuzeti. Ostali su bez jednog od ukupno dva prevozna sredstva tokom saobraćajne nesreće u kojoj, na svu sreću, nije bilo povrjeđenih. Kako bi nastavili pružati pomoć, neophodno im je adekvatno vozilo koje zadovoljava njihove potrebe i određene standarde kvalitetnog terenskog vozila.
Rješenje

Za realizaciju cijelog projekta potrebno je ukupno 55.000,00 KM. Pozivamo sve građane BiH u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora, javnog i nevladinog sektora, te sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija je vrijedna i podjednako važna!

Uključite se u kampanju, jer samo udruženim snagama pojedinaca, preduzeća i nevladinih organizacija možemo omogućiti kupovinu kombi vozila kojim hrabra ekipa Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevu spašava živote.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:   Pozorišna 13, Tuzla

Dugoročni utjecaj/rezultati

Cilj projekta “Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!” je nabavka terenskog vozila za nastavak pravovremenog i nesmetanog djelovanja i spašavanje ljudskih života koji su najčešće ugroženi na nepristupačnim terenima, širom Bosne i Hercegovine.

Pomoć unesrećenim i spašavanje ljudskih života i u narednom periodu zavise od brzog djelovanja Gorske službe spašavanja, za što im je neophodno adekvatno terensko vozilo.

Facebook stranica organizacije: https://www.facebook.com/GSSSarajevo
Web stranica organizacije: http://gss-sarajevo.com

Donirajte za kupovinu vozila, neophodnog za spašavanje ljudskih života i pomoć unesrećenima!

24.964,00 KM
Donirano od 66 donatora za 91 dana
45.39% Complete
To je 45.39% od cilja od 55.000,00 KM
Završen
Do cilja je potrebno prikupiti još 30.036,00 KM