"
Održive i aktivne zajednice
Rekonstrukcija toaleta u OŠ "Simin Han"

Uposlenici, roditelji učenika i volonteri iz Simin Hana žele nastaviti sa rekonstrukcijom toaleta u  svojoj Osnovnoj školi Simin Han kako bi se poboljšali higijenski uslovi, a učenici i nastavnici dobili zdravo okruženje za rad. Djeci i nastavnom osoblju potrebni su čisti i funkcionalni toaleti koji neće biti izvor potencijalne zaraze naročito u vrijeme u kojem potreba za higijenom ruku nikada nije bila izraženija.

Cilj projekta
Djeci i nastavnom osoblju potrebni su kvalitetni, čisti i funkcionalni toaleti koji neće biti izvor potencijalne zaraze naročito u vrijeme u kojem potreba za higijenom ruku nikada nije bila izraženija. U 2019. godini Lokalna grupa za razvoj je prikupila 5.000KM od roditelja i učenika škole, uposelnika, lokalnih biznisa i pojedinaca iz zajednice. Isti iznos je dobila od Fondacije tuzlanske zajednice, te započela rješavanje ovog problema. Ukupan budžet ovog projekta je 26.098,00 KM u kojem Fondacija tuzlanske zajednice osigurava početna sredstva u iznosu od 5.000KM, a Lokalna grupa za razvoj Simin Han treba obezbjediti jednaka ili veća sredstva od ovog iznosa.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 5.000,00 KM

Prikupljeno: 5.070,00 KM

Izazov

Objekat centralne škole “Simin Han” je napravljen prije 45 godina i u velikoj mjeri je oštećen, a posebno toaleti. U prvoj fazi zagovaračkog projekta u OŠ ‘’Simin Han’’ izvršena je rekonstrukcija jednog toaleta za dječake, jednog toaleta za djevojčice i dva toaleta za uposlenike škole. Ovom rekonstrukcijom su u pomenutim toaletima postavljene nove keramičke pločice, deset čučavaca, deset vodokotlića, šest umivaonika, šest česmi i šest ogledala. Udrugoj fazi planiramo izvršiti rekonstrukciju jednog toaleta za dječake, jednog toaleta za djevojčice i jednog toaleta za uposlenike, s tim da bi smo u ovoj fazi zamjenili postojeća dotrajala drvena vrata sa novim PVC vratima. Rješavanje ovog problema doprinijet će se boljim higijenskim uslovima za učenike i uposelnike škole.
Rješenje

Rekonstrukcijom toaleta u OŠ Simin Han riješili bi nekoliko problema. Prije svega, toaleti bi bili sigurniji i ugodniji za korištenje kako učenika tako i osoblja škole. Prestala bi opasnost od otpadanja starih dijelova i propadanja postojećih instalacija i opreme u toaletima. 

Dugoročni utjecaj/rezultati

Rekonstrukcijom dotrajalih toaleta u OŠ Simin Hana djeca i njihovi nastavnici dobili bi funkcionalne, sigurne i upotrebljive toalete. Potencijalni izvor zaraze bio bi reduciran a čisti toaleti bi imali pozitivan uticaj na zdravlje djece.

Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Pomozimo rekonstrukciju toaleta za djecu u OŠ Simin Han.

5.070,00 KM
Donirano od 5 donatora za 469 dana
101.40% Complete
To je 101.40% od cilja od 5.000,00 KM
Uspješno završen