Životna sredina i okruženje
Inicijativa "Drvo za prijatelja" 2021

Posadite sa nama „Drvo za prijatelja“ u sjećanje na vama dragu osobu, koja vas je prerano napustila i čiju dobrotu i plemenitost želite širiti u svojoj lokalnoj zajednici kroz krošnje novih stabala. Donirajte sredstva za nabavku jedne ili više sadnica koje ćemo posaditi krajem oktobra ove godine.

Cilj projekta
Inicijativa „Drvo za prijatelja“ ima za cilj da inspiriše građane na akciju u izgradnji zdravijih, ljepših i humanijih zajednica. U saradnji sa volonterima, prijateljima, donatorima i simpatizerima, želimo posaditi nove sadnice drveća u našim lokalnim zajednicama u TK, u sjećanje na humane osobe koje su nas prerano napustile, a koje su nas tokom svog života inspirisale i motivirale da hrabro kročimo kroz život i da vjerujemo u ljubav, plemenitost i prijateljstvo. Očekujemo da ćemo sadnjom probuditi interes lokalnih zajednica za aktivno djelovanje u procesu kreiranja dugoročno zdravijeg i ugodnijeg okruženja i doprinijeti održivom urbanom razvoju gradova u našoj zemlji.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 3.000,00 KM

Prikupljeno: 3.244,10 KM

Izazov

Uticaj pandemije COVID-19 preoblikovao je živote širom svijeta, posebno u urbanim sredinama. U susret još jednoj neizvijesnoj zimi, odlučili smo vratiti se istinski važnim stvarima. Ne želeći dopustiti zaboravu i pandemiji da proguta naša sjećanja, odlučni smo da i ove godine posadimo drvo za prijatelje, jer nam u današnjem dehumaniziranom vremenu najviše trebaju zdrava priroda i humano društvo.
Rješenje

Fondacija tuzlanske zajednice će povodom Svjetskog dana gradova, 29.10.2021. godine u saradnji sa pokretom mladih "Lets do it", volonterima i aktivistima RK "Tuzlak", uz podršku JKP Komunalac i sa porodicom naše voljene Angeline, koja nas je prerano napustila, ponovo pokrenuti zajedničku inicijativu "Drvo za prijatelja - drvo za Angelinu 2021". Ovogodišnja lokacija za sadnju drveća je Krečanska ulica, preko puta TC "Bingo".

Dugoročni utjecaj/rezultati

Fondacija tuzlanske godine šestu godinu zaredom u skopu kampanje "Drvo za prijatelja - drvo za Angelinu" organizira sadnju drveća u Tuzli. Prethodnih godina volonteri i aktivisti Fondacije su zasadili oko 1.000 sadnica u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Sadnice javora, breze, toplole, kruške i jabule danas ponosno rastu u dvorištima domova kultura, škola i parkova.

Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Posadite sa nama „Drvo za prijatelja“ u sjećanje na vama dragu osobu, koja vas je prerano napustila i čiju dobrotu i plemenitost želite širiti u svojoj lokalnoj zajednici kroz krošnje novih stabala. Donirajte sredstva za nabavku jedne ili više sadnica koje ćemo posaditi krajem oktobra.  Prosječna cijena jedne sadnice je 30 KM.

 

3.244,10 KM
Donirano od 51 donatora za 17 dana
108.14% Complete
To je 108.14% od cilja od 3.000,00 KM
Uspješno završen