"
Podrška ranjivim grupama
I ti možeš biti ta osoba

Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku prijatelja, donatora i filantropa želi realizirati kampanju pod nazivom "I ti možeš biti ta osoba" kako bismo  onkološkim pacijentima omogućili udobniji boravak  tokom liječenja na Klinici za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC Tuzla.

Cilj projekta
Onkološki pacijenti i njihove porodice tokom liječenja i trajanja radio ili kemoterapija suočavaju se sa brojnim psihološkim i emocionalnim izazovima. Kako bismo im olakšali borbu sa bolešću i pokazali onkološkim pacijentima da nisu zaboravljeni i sami, pokrenuli smo kampanju "I ti možeš biti ta osoba" koja je prvobitno za cilj imala prikupljanje iznosa od 70.000 KM za uređenje Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Međutim, zbog velikog odaziva donatora cilj kampanje se podiže na 250.000 KM. Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjeriti ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike u zemlji i inostranstvu te predstavnike biznis sektora da pruže podršku u ovoj kampanji. Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 250.000,00 KM

Prikupljeno: 319.993,93 KM

Izazov

Zbog dotrajalosti namještaja, mnogi pacijenti kemoterapiju primaju sjedeći na starim i neudobnim stolicama. Kako bi se onkološkim pacijentima obezbijedilia vrhunska njega i uslovi, pored udobnih multifunkcionalnih terapijskih fotelja u kojima će boraviti tokom primanja terapija, neophodna je i nabavka nove medicinske opreme kao što su savremene infuzione pumpe, koje klinika do sada nije imala.
Rješenje

Fondacija tuzlanske zajednice ima bogato iskustvo u realizaciji sličnih kampanja za prikupljanje sredstava za sufinansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, te je iskazala interes da svoje iskustvo i znanje u mobiliziranju sredstava iz lokalnih resursa udruži sa altruističkim željama g. Mirze Mustafagića, te da zajednički pokrenemo kampanju za namicanje sredstava pod nazivom „I ti možeš biti ta osoba“.

Pozivamo vas da se uključite u kampanju kako bismo zajedničkim snagama obnovili odjel onkologije i time omogućili pacijentima bolje uslove.

Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 ili putem banke.

Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

 

NAPOMENA: U slučaju da se u okviru kampanje premaši planirani iznos, sva dodatna sredstva će biti utrošena isključivo za unaprijeđenje uslova boravka pacijenata na Onkološkoj klinici. 

Dugoročni utjecaj/rezultati

Realizacija ovog značajnog projekta omogućit će da onkološki pacijenti kao najranjivija kategorija društva, dobiju adekvatne uslove za pravovremenu i kvalitetnu medicinsku njegu i pomoć, a mi sada imamo priliku da im upravo to i omogućimo.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Obezbijedimo bolje uslove za onkološke pacijente na UKC Tuzla

319.993,93 KM
Donirano od 3869 donatora za 55 dana
128.00% Complete
To je 128.00% od cilja od 250.000,00 KM
Uspješno završen