"
Mladi, djeca i porodica
Hollywood u svakom selu

UM "Baum" projektom želi omogućiti besplatne projekcije na otvorenom svojim sugrađanima, u svim dijelovima Općine Banovići. Biće to prilika za kvalitetno provedeno vrijeme, druženje sa vršnjacima, kao i kulturno obrazovanje.

Cilj projekta
Realizacijom projekta “Hollywood u svakom selu” približili bismo flmsku umjetnost djeci i mladima iz svih dijelova Općine Banovići. Omogućili bismo svima, da potpuno besplatno, prate filmske projekcije na otvorenom. Cilj nam je da podignemo svijest djece i mladih o značaju ove umjetnosti i omogućimo im siguran boravak i druženje tokom filmskih projekcija. Udruženje mladih “Baum” je već provelo ovaj projekat 2019. godine i reakcije javnosti, kao i utisci su bili više nego odlični. Pandemija Covid 19 je onemogućila implementaciju projekta 2020. i 2021. godine. Plan je da 2022. godine bude uspješno proveden, a realizacija aktivnosti bi počela već u aprilu.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 9.400,00 KM

Prikupljeno: 9.400,00 KM

Izazov

Kulturni događaji u općini Banovići su svedeni na minimum što se negativno odražava na djecu i mlade, ali i ostale građane. Izuzev projekta “Hollywood u svakom selu” realiziranog 2019. godine, u Banovićima nije bilo projekcije filma posljednje 4 godine. Kako bi filmsku umjetnost približili djeci i mladima, istovremeno stvarajući povod za druženje i ugodno provedeno vrijeme sa vršnjacima, Udruženje mladih „BaUM“ želi realizirati projekat „Hollywood u svakom selu“ uz učešće velikog broja svojih volontera. Za realizaciju ovog značajnog projekta u 2022. godini potrebna nam je vaša pomoć! Uključite se u kampanju “Hollywood u svakom selu” i donirajte za filmske projekcije pod zvjezdanim nebom koje će okupiti sve generacije iz svih dijelova općine Banovići.
Rješenje

Za realizaciju ideje i projekta potrebno je ukupno 9.400,00 KM. Fondacija je od inostranih donatora obezbijedila inicijalnih 2.400,00 KM. 

Kampanjom „Hollywood u svakom selu“ na online platfomi www.doniraj.ba želimo prikupiti preostali iznos od 7.000,00 KM.

Stoga pozivamo sve sugrađane u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija je jednako vrijedna. Donacije za ovu kampanju su prihvatljive i u materijalu i uslugama, prema konkretnim potrebama i predmjeru i predračunu radova.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:   Pozorišna 13, Tuzla

Dugoročni utjecaj/rezultati

Projekat “Hollywood u svakom selu” biće prilika da se filmska umjetnost približi djeci i mladima, te im se učine dostupnim najnoviji filmovi, uz koje će se družiti, učiti i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Stvaranje dobrih navika kod djece i mladih je dugoročni uticaj i rezultat ovog projekta, bez obzira na to gdje žive i kakve su mogućnosti u njihovom mjestu stanovanja. Dobrobit djece treba i mora biti na prvom mjestu, a sigurni smo, da ćete kao i do sada pružiti nesebičnu podršku potrebama naše djece, kako bi im postali bliski umjetnost i kultura, koja će bogatiti njihov život.

Video
Facebook stranica organizacije: https://www.facebook.com/BaumBanovici
Web stranica organizacije: https://baum.ba/

Dovedimo Hollywood u svako selo. Omogućimo najnovije filmske projekcije djeci i mladima Banovića.

9.400,00 KM
Donirano od 18 donatora za 89 dana
100.00% Complete
To je 100.00% od cilja od 9.400,00 KM
Uspješno završen