"
Podrška ranjivim grupama
Food fair Tuzla

Cilj projekta Food Fair Tuzla je organizacija dobrotvorne manifestacije koja će omogućiti građanima da pokažu svoju humanost kako bi pomogli Narodnoj kuhinji Merhamet u Tuzli.

Cilj projekta
Kroz ovu manifestaciju žele se prikupiti sredstva za poboljšanje kvalitete rada Narodne kuhinje s ciljem rješavanja problema gladi i siromaštva. Dodatno, cilj je promoviranje diverziteta kroz predstavljanje različitih svjetskih i regionalnih kuhinja te poticanje mladih na volontiranje kroz uključivanje u zabavni program manifestacije.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 5.000,00 KM

Prikupljeno: 5.005,00 KM

Izazov

Problem koji je Food fair prepoznao je nedostatak resursa i opremljenosti Narodne kuhinje, koja se suočava s povećanjem broja korisnika, nedostatak raznolikosti u prehrambenoj ponudi grada Tuzle, nedovoljna uključenost i angažman učenika srednjih škola u volonterskim aktivnostima.
Rješenje

Food fair Tuzla vidi rješenje u prikupljanju sredstava za kupovinu određene opreme za Merhamet, predstavljanju različitosti građanima kroz gastronomsku ponudu, podizanju svijesti o problemu gladi i siromaštva te poticanju građanja na rješavanje ovog problema pružajući im način da budu humani, poboljšanju zabavnog i edukativnog programa u našem gradu, jačanju filantropije uz uspostavljanje kontakata sa donatorima, kako lokalnim tako i stranim, podizanju svijesti mladih o dobrobitima volontiranja i preuzimanja incijative u rješavanju problema u zajednici. 

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 ili putem banke.

Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Ojačati i olakšati rad Merhameta, potaknuti filantropiju među građanima, motivirati mlade za volontiranje i pomoć lokalnoj zajednici te stvoriti pozitivan utjecaj na građane kroz druženje, zabavu i humanost – to su dugoročni ciljevi projekta Food fair Tuzla. Također, cilj je da građani budu motivisani za veće učešće u humanitarnim akcijama i da nabavljena oprema koja će biti poklonjena srednjim školama i Merhametu imaju trajnu korist mnogim korisnicima i generacijama učenika. 

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Svaka akcija se broji! Podržite našu zajednicu i pridružite se Food Fairu Tuzla!

5.005,00 KM
Donirano od 11 donatora za 95 dana
100.10% Complete
To je 100.10% od cilja od 5.000,00 KM
17 dana ostalo do kraja kampanje
Uspješno završen