"
Mladi, djeca i porodica
Fond za mlade

Fond za mlade osnovan je 2003. godine sa ciljem da se podstaknu mladi na aktivno društveno djelovanje, promociju aktivizma, volonterizma u zajednici. Poslednje dvije godine kroz fond se sve veća pažnja poklanja projektima i inicijativama mladih iz oblasti poduzetništva.

Cilj projekta
Rješavanje problema i unapređenje uslova življenja za mlade u zajednici. Kroz podršku iz sredstava fonda, lični doprinos i aktivno djelovanje u zajednici, mladi imaju priliku da preuzmu inicijativu i realizuju projekte za poboljšanje uslova življenja u lokalnoj zajednici. To podrazumjeva podršku i pokretanje novih sadržaja i mogućnosti za mlade.

Izazov

Obezbijediti sredstva za kontinuiranu podršku mladima kako bi kreirali ambijent u kojem mladi žele da žive, razvijaju se i ostanu.
Rješenje

Vaš individualni doprinos Fondu osnažit će mlade aktivne građane kako bi kreirali održiv utjecaj na lokalnom nivou i u lokalnim zajednicama. Podrška razvoju programskih i tehničkih kapaciteta omladinskih organizacija ali i neformalnih grupa mladih u svim sferama i oblastima društvenog života (aktivizam, volonterizam, kultura, sport, očuvanje okolišta, edukacija) a posebno u oblasti poduzetničkog djelovanja i promišljanja omogućavamo postojanje i bogatstvo raznolikosti sadržaja za mlade u našoj zajednici i njihov nesmetan i zdrav razvoj.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Osnažene omladinske organizacije dugoročno okupljaju i pružaju raznovrsne sadržaje mladima u zajednici.

Realizacijom inovativnih ideja  mladi korisno provode svoje vrijeme i jačaju svoje interne kapacitete i poduzetnički duh.

 

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2336 dana