"
Podrška ranjivim grupama
Fond Solidarnosti

Fond solidarnosti je tematski fond osnovan 2011. godine, a predstavlja način da iskažemo solidarnost jedni prema drugima, da gradimo međusobno povjerenje i da budemo aktivni u borbi protiv siromaštva. Osnivanje Fonda je inicijativa pojedinaca i prijatelja Fondacije tuzlanske zajednice koji su uložili početna sredstva za osnivanje fonda.

Cilj projekta
Prebroditi kratkoročnu krizu i pružiti kratkoročnu pomoć ljudima u stanju potrebe izazvane iznenadnom nesrećom ili nepogodom. Fond je nastao kao odgovor na potrebu da se pomogne siromašnim građanima tuzlanske regije.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 5.000,00 KM

Prikupljeno: 5.480,85 KM

Izazov

Ako osjećamo i doživimo tuđu nesreću kao vlastitu i dobrovoljno pomognemo tek onda možemo reći da smo solidarni. Sve je više iznenadnih prirodnih nesreća, vremenskih i ostalih nepogoda koje u kratkom roku ostave ljude bez igdje ičega.
Rješenje

Trenutno se prilozi sakupljaju samo putem donacijskih kutija koje su smještene na terminalu Međunarodnog aerodroma Tuzla i Bingo centru na Šićkom Brodu, te uplata na račune i online kampanje. Pravo dugoročno rješenje je stabilan i proaktivan fond koji neće čekati da se katastrofa desi nego uvijek imati na raposlaganju interventna sredstva za nevolju.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Iz Fonda je podržano 14 porodica novčanim donacijama za kupovinu osnovnih životnih namirnica, robnim donacijama u vidu uglja, drva ili prehrambenih paketa u ukupnom iznosu od 2.300 KM. Osnovni izvor sredstava za ovaj fond su donacije pojedinaca, porodica i organizacija opredjeljenih za borbu protiv siromaštva.

 

5.480,85 KM
Donirano od 0 donatora za 2337 dana
109.62% Complete
To je 109.62% od cilja od 5.000,00 KM