Podrška ranjivim grupama
Fond Solidarnosti

Fond solidarnosti je tematski fond osnovan 2011. godine, a predstavlja način da iskažemo solidarnost jedni prema drugima, da gradimo međusobno povjerenje i da budemo aktivni u borbi protiv siromaštva. Osnivanje Fonda je inicijativa pojedinaca i prijatelja Fondacije tuzlanske zajednice koji su uložili početna sredstva za osnivanje fonda.

Cilj projekta
Prebroditi kratkoročnu krizu i pružiti kratkoročnu pomoć ljudima u stanju potrebe izazvane iznenadnom nesrećom ili nepogodom. Fond je nastao kao odgovor na potrebu da se pomogne siromašnim građanima tuzlanske regije.

Izazov

Ako osjećamo i doživimo tuđu nesreću kao vlastitu i dobrovoljno pomognemo tek onda možemo reći da smo solidarni. Sve je više iznenadnih prirodnih nesreća, vremenskih i ostalih nepogoda koje u kratkom roku ostave ljude bez igdje ičega.
Rješenje
Trenutno se prilozi sakupljaju samo putem donacijskih kutija koje su smještene na terminalu Međunarodnog aerodroma Tuzla i Bingo centru na Šićkom Brodu, te uplata na račune i online kampanje. Pravo dugoročno rješenje je stabilan i proaktivan fond koji neće čekati da se katastrofa desi nego uvijek imati na raposlaganju interventna sredstva za nevolju.
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Iz Fonda je podržano 14 porodica novčanim donacijama za kupovinu osnovnih životnih namirnica, robnim donacijama u vidu uglja, drva ili prehrambenih paketa u ukupnom iznosu od 2.300 KM. Osnovni izvor sredstava za ovaj fond su donacije pojedinaca, porodica i organizacija opredjeljenih za borbu protiv siromaštva.

 

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 733 dana