"
Mladi, djeca i porodica
FK Škahovica - Zajedno završimo naš stadion 

Završetkom stadiona Fudbalskog kluba Škahovica osigurat će se siguran prostor za sport i aktivnosti djece i mladih što će poticati njihovo aktivno sudjelovanje u sportu.

Cilj projekta
CIlj projekta je i spriječit odlazak mladih iz zajednice. Također, projekt će promovirati povratak FK Škahovica u viši rang lige, istovremeno unaprjeđujući socijalnu inkluziju romske populacije kroz sportske programe.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 6.400,00 KM

Prikupljeno: 7.966,00 KM

Izazov

FK Škahovica, osnovan 2009. godine, dugi niz godina nije imao svoj stadion, što je ograničavalo razvoj kluba i aktivnosti poput domaćih utakmica i trenažnih procesa. Umjesto toga, klub je morao koristiti stadione u susjednim mjesnim zajednicama, što je predstavljalo logistički i organizacijski izazov. Nedostatak vlastitog stadiona ograničavao je napredak kluba, smanjujući mogućnosti za razvoj mladih talenata i ograničavajući mogućnosti za promociju sporta u lokalnoj zajednici. Nedostatak adekvatnih infrastrukturnih uvjeta također je ograničavao broj članova kluba i njihovu angažiranost.
Rješenje

Odluka kluba da krene u izgradnju vlastitog stadiona predstavlja ključno rješenje za ovaj problem. Pregovori oko kupovine zemljišta i prikupljanje sredstava iz različitih izvora omogućili su klubu da započne s realizacijom projekta. Kroz angažman lokalne zajednice, dijaspore i poduzetnika, klub je uspio prikupiti značajna sredstva i izvršiti prve korake u izgradnji stadiona.   

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 ili putem banke.

Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Izgradnja stadiona će omogućiti FK Škahovica da postane centralna sportska tačka u lokalnoj zajednici, pružajući infrastrukturne uvjete za razvoj nogometnih talenata među djecom i mladima. To će povećati broj članova kluba i poboljšati kvalitetu sportskih aktivnosti koje se nude. Također, stadion će omogućiti organizaciju domaćih utakmica, što će dodatno promovirati klub i podići interesovanje za nogomet u lokalnoj zajednici. Škola sporta će imati bolje uvjete za rad, što će rezultirati povećanjem broja djece koja se uključuju u sportske aktivnosti i poboljšanjem kvalitete treninga. Osim toga, prisutnost romske djece u klubu pokazuje inkluzivnu prirodu projekta, pružajući prilike za razvoj talenta među marginaliziranom populacijom. Sve ovo će dugoročno doprinijeti razvoju lokalne zajednice kroz promociju sporta, povećanje socijalne kohezije i pružanje pozitivnih uzora za mlade. 

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Pomozite FK Škahovica da završi svoj stadion i osigura budućnost sporta u našoj zajednici!

7.966,00 KM
Donirano od 12 donatora za 95 dana
124.47% Complete
To je 124.47% od cilja od 6.400,00 KM
17 dana ostalo do kraja kampanje
Uspješno završen