"
Mladi, djeca i porodica
Budi junak-junakinja svoje zajednice 2020

Fondacija tuzlanske zajednice zajedno sa aktivnim mladima uključenim u program Omladinske banke te biznisima želi ohrabriti, potaknuti i bodriti  mlade aktiviste u zajednici koji svojim nesebičnim volonterskim doprinosom kontinuirano doprinose razvoju svoje zajednice ali i svojih vlastitih života. Želimo omogućiti preduzećima da pokažu da vjeruju u mlade i da svojim donacijama ohrabre omladinske organizacije i grupe i pomognu im da sprovedu svoje ideje i projekte kao pravi junaci svojih zajednica.

Cilj projekta
Kroz kampanju ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' želimo podstaći i finansijski podržati poduzetne ideje mladih iz 5 gradova Tuzlanskog kantona: Tuzle, Srebrenika, Lukavca, Živinica i Kalesije. Učešćem u kampanji mladi će imati priliku svoje ideje predstaviti biznisima i zatražiti podršku realnog sektora. Fondacija je za ovu kampanju osigurala inicijalna sredstva od strane stranih donatora i lokalnih samouprava u iznosu od 26.880,00 KM. Udruženim pristupom želimo dodatno osigurati još minimalno 20.000,00 KM od strane kompanija i pojedinaca - prijatelja omladinskih organizacija. Vjerujemo da ćemo sa ovim ukupnim iznosom od 45.000,00 KM podržati minimum 11 ideja mladih sa maksimalnim iznosom od 4.000 KM po pojedinačnoj ideji.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 45.000,00 KM

Prikupljeno: 29.349,50 KM

Izazov

Obezbijediti sredstva za projekte i ideje mladih kroz povezivanje mladih aktivista sa biznis sektorom i stvoriti bolji ambijent za ostanak mladih. Preduzetništvo mora biti prepoznato kao snaga i kao životna kompetencija.
Rješenje

Kampanjom želimo skrenuti pažnju na „obične“ mlade ljude koji odolijevaju negativnim uticajima okruženja, te zahvaljujući svom talentu, trudu i zalaganju aktivno su angažovani u društvenom životu i postižu odlične rezultate u različitim sferama (poduzetništvo, obrazovanje, sport, umjetnost, itd.).

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Podržite poduzetne mlade ljude i zadržimo mlade talente u BiH. Priključite se KLUBU FILANTROPA Fondacije tuzlanske zajednice.

29.349,50 KM
Donirano od 9 donatora za 1432 dana
65.22% Complete
To je 65.22% od cilja od 45.000,00 KM
Do cilja je potrebno prikupiti još 15.650,50 KM