"
Podrška ranjivim grupama
„4 trke za nekog sa autizmom“

Ono što je većini nas sasvim uobičajeno, poput popravke zuba, za djecu s autizmom i njihove roditelje često je nepremostiva prepreka. Ovo je samo jedan od primjera, a ima ih mnogo. Ako se autizam ne vidi, ne znači da nije problem. Autizam je razvojni poremećaj koji se očituje po teškoćama u socijalnoj interakciji i komunikaciji te sa ograničenim i ponavljajućim ponašanjem. Ova stručna definicija samo je na akademski način rekla ono s čim se roditelji djece s autizmom susreću svakodnevno. 

 

Cilj projekta
Prodajom kilometara koje će trkači istrčati na 3. tuzlanskom noćnom polumaratonu u sklopu "4 trke za nekog sa autizmom“ želimo prikupiti sredstva za bolje uslove rada Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“. Ovaj centar za rehabilitaciju djece s autizmom treći je takav u BiH i jedini u našoj regiji sjeveroistočne Bosne. Iza centra su već veliki rezultati i mnogi mali heroji. Kako bi „Mali svijet“ nastavio davati podršku djeci i njihovim roditeljima, neophodna je vaša pomoć.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 1.000,00 KM

Prikupljeno: 1.256,70 KM

Izazov

Problema s kojima se suočava "Mali svijet" je mnogo. Jedan od najvećih je financiranje centra koji se bori za opstanak od samoga osnivanja. Puno je toga što se može uraditi da bi se poboljšali uslovi tretmana i boravka djece u Centru. Nabavka peleta, nastavnih sredstvava za rad s djecom i općenito bolji uslovi za rad jedan su od prioriteta.
Rješenje

Uz pomoć roditelja djece koja pohađaju „Mali svijet“, ARK Rekrativci Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice i mnogobrojnih trkača, aktivista, volontera i prijatelja, 20. jula na Trgu Slobode u Tuzli počet će "4 trke za nekog sa autizmom“. Trkači će istrčati sve kupljene kilometre, a sav prikupljen novac donirat će za opremanje i bolje uslove rada „Malog svijeta“. Trčat će i veliki i mali, djeca korisnici centra i njihovi roditelji, profesionalci i amateri. Pozivamo vas da podržite njihovu borbu i „otkupite kilometre“. 

Dugoročni utjecaj/rezultati

Centar za ranu intervenciju neophodan je svim mališanima s autizmom. Možemo im pomoći da njihov „Mali svijet“ opstane i nastavi pružati neophodnu pomoć. Ako se autizam ne vidi, ne znači da nije problem i da djeca s autizmom ne trebaju našu podršku. Zajedno im možemo pomoći da „Mali svijet“ učine toplijim mjestom i dugoročno energetski održivim i štedljivim ukoliko bi rješili problem utopljavanja.

http://arktuzla.ba/

https://www.facebook.com/centarmalisvijet/

 

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Otkupite kilometre i pomozite „Mali svijet“! Podržimo naše trkače i učinimo „Mali svijet“ toplijim mjestom. Minimalna cijena jednog metra ili kilometra je slobodna. Cijenu odlučujete Vi sami!

1.256,70 KM
Donirano od 18 donatora za 1838 dana
125.67% Complete
To je 125.67% od cilja od 1.000,00 KM
Uspješno završen